понеделник, 10 февруари 2020 г.

НАРОДНАТА ПЕВИЦА - ГЕОРГИЯ РАЙКОВА

НАРОДНАТА ПЕВИЦА - ГЕОРГИЯ РАЙКОВА

ЛАУРЕАТ  ОТ КОНКУРСА "НОВИ ГЛАСОВЕ И ПЕСНИ " ОТ 2014 С ГОЛЯМАТА НАГРАДА
ЗАПИСИ В СТУДИОТО НА КОМПОЗИТОРА АЛЕКСАНДЪР САВЕЛИЕВ  НА 5 НАРОДНИ ПЕСНИ И ИНСТРУМЕНТАЛНИ МЕЛОДИИ  В АУДИОДИСК "РАЗХОДКА С ПЕСЕН" С ДУЕТ "РУКАТКА" (МАРТИН ВЛАДИМИРОВ),
 ПОДЪРЪК ОТ АНЯ КРАВАЕВА (директор на конкурса)
Младо, усмихнато момиче, което кипи от енергия. Малко е нервна, защото от няколко дни е без глас. Вирусът я е настигнал в навечерието на едно от най-важните събития в живота й – представянето на първия й самостоятелен албум „Полъх от извора“. Звездата на вечерта е Георгия Райкова. И е решена да даде всичко от себе си, защото отношението й към музиката е точно такова.
Народната музика е нейната голяма любов и ангелският й глас излъчва и предава неповторима енергия, връща ни към корените ни и ни кара да се гордеем, че сме българи.
В Дома на архитекта в София за тържеството на Георгия са се събрали специални гости: неповторимата шопска певица Снежанка Борисова, Иван Иванов-Джон, Джина Иванова, председателят на БАФЦ „Нестия“ Христо Станков. Това са хората, към които изгряващата звезда отправя благодарствени мисли, защото я подкрепят и вярват в нея. За да поздравят Георгия на събитието са още и Александър Александров – Алекс, Аня и Жеко Краваеви - сдружение „Евтерпани“, Таня Георгиева и Жана Йорданова - „Дай бабо огънче“ и много гости и приятели. В залата са се събрали сродни души, за които българското и българщината не са празни думи, а самосъзнание.
Георгия Райкова е родена на 1 юни 2001 г. и има излъчването на едно вечно дете. Вероятно ще изглежда толкова невинна, чиста и лъчезарна и на осемдесет.


Няма коментари: