сряда, 9 октомври 2013 г.

Лауреати на Сдружение "ЕВТЕРПАНИ" - 2013


Лауреатите на Сдружението за изминалата 2013 фестивална година са:

1. Осем златни медала на Втори вокално – инструментален конкурс „Гласовете ви чувам” в Равда (м. юли): дует „Рукатка” и Георгия и Мартин с народно пеене и гъдулка, дует „Music Angels” - Елеонора Симова и Александър Митов на 11 г., Елеонора Симова, Емил Симов на 7 г., Александър Митов с поп пеене и бийтбокс в дует с гъдулка.

2. Първи еврофестивал за детска песен и изпълнители „Златни искри” Варна и СОК „Камчия” (м. юни) - Теомир Генчев на 5 г.

3. Носители на званието „Лауреат” от фестивала „София пее” (м. септември) са шест възпитаници на Сдружение "Евтерпани": Сандра Кордова, Йоана Костадинова, Никола Младенов, Александър Рангачев, Симона Илиева, Аня Краваева.

4. Косара Ямболиева на 9 г. е удостоена със званието „Лауреат” от г-жа Любка Рондова на Втори фолклорен фестивал „В Германея с песни, музика и танци” (м. август) за изпълнението на песента на певицата „Цъфнало цвеке шарено”.

5. Александър Рангачев - участник във фестивала „Нестия - черноморски перли” в Слънчев бряг (м. юни).

6. Теомир Генчев на 5 г. е лауреат на ХІІІ международен лагер-фестивал в Равда „В новия век с песни, танци и обич” (м. юли).

7. Представени в новата рубрика за млади изпълнители на поп, джаз и мюзикъл в Студио 5 „Нов глас”, представена от Боби Йоцов, Арте либера и Евтерпани бяха Никола Младенов, Донни Марков, Йоана Костадинова, трио I.D.N (Изабел Гешкова, Доли Стефанова, Никола Младенов) и Александър Рангачев (юни, юли, септември).

1 коментар:

Euterpani каза...

Приятели и колеги, мили деца и млади певци, изпълнители, в блога на Сдружение "Евтерпани" и в YouTube, в Детска интернет теливизия "Знам и мога" ще чуете и видите изпълнения от концерти, фестивали и конкурси, професионални записи на песни от 6 СД с 60 песни за деца и младежи,записани от Студията, Издателство "Изкуства" и композитора Ал. Савелиев от 2005 до 2012 г. Дисковете са преиздадени през 2012 г. Най - новия ни диск с коледни песни "Коледни подаръци", може да си закупите в Издателството и да разгледате дисковете в каталога -
www.izkustva.net