четвъртък, 13 юли 2023 г.

Отзиви (XII международен конкурс "Нови гласове, песни и изкуства" - юли 2023, Несебър)

На 8 юли в гр. Несебър се проведе XII Международен вокално-инструментален конкурс "Нови гласове, песни и изкуства", организиран от Сдружение "Евтерпани",  проведен на две прекрасни сцени - в Стария Несебър (Конферентен център "Сочи") и в Новия Несебър (Център за култура и образование "Артиум") и обхванал три категории: фолклор, класика и мюзикъл, поп, джаз .. 

През м. юни се проведе XI Международен онлайн конкурс със седем категории и с други сценични и приложни изкуства с участието на певци, музиканти, танцьори - солисти и художници.

Над 300 участника от 7 до 90 години, представиха произведения от различни жанрове на музикалното изкуство и нови техники в изобразителното изкуство и танца.

В конкурса участваха деца от "Капките", "Гласът на България" и престижни международни конкурси и утвърдени хорове от страната с диригенти и солисти от опери.


Певци, хорове, групи, състави и солисти, музиканти (пиано, арфа, гайда и тромпет) с утвърдени диригенти и педагози напълниха залите с публика и с настроение и радост от изпълнения от световната музикална литература, култура и съкровищница!


Благодарим на нашите дарители:
- НЧ "ХР.СМИРНЕНСКИ-1945";
- Издателство "Изкуства" и Цеко Стайков (издател);
- Издателство "Обсидиан" и Димитрина Кондева;
- Издателство "Листа" и Лили Старева и Фондация "Детето и фолклора"

Благодарим и на:
- Сдружение "Арте либера" и Галя Павлова (мецосопран), председател на журито на конкурса;
- Евгени Ботев (председател на Сдружение Арте либера);
- Денис Гонсалвеш (управител на Център за култура и образование "Артиум");
- Емил Минев (диригент) на три хора - "Родина", "Средногорски звуци" от Стара Загора и Вокална група "Романс" от Твърдица;
- на членовете в журито - Светла Денева (корепетитор и педагог по пиано в Музикалното училище в Стара Загора) и Добрина Койнова - Бирман (диригент на хор "Родина" и хора на Старозагорска опера)


Така също благодарим и на:
- гъдуларя и тромпетист И. Христов от Музикалното училище в Бургас;
- Дарина Виденова (управител на къща за гости "Сияние" в Равда





























Няма коментари: