сряда, 21 февруари 2018 г.

Деца от Сдружение "Евтерпани" записаха 12 песни за учебници по музика на издателство "Изкуства"

В новите учебници по музика за първи, втори и пети клас на издателство "Изкуства", участват Теомир Генчев, Калина Аврамова, Илиана Йокова, Магдалена Илиева, Стефания Русинова, Сандра Кордова, Иван Чардаков, Симона Кабаджова, Аделина Стоилова от Сдружение "Евтерпани". 
Те записаха гласовете си в 12 авторски песни и аранжименти на популярни песни на композитора Александър Савелиев с вокален педагог Аня Краваева. 

http://www.izkustva.net/
Савдра Кордова
Сандра Кордова на 13 г. е изпълнител в аудиодисковете на новия учебник за пети клас на издателство "Изкуства" с аранжименти на композитора Александър Савелиев на песните "Мостът на Авиньон", "Сен Мартен" и "Рождество" на Добри Христов..
Сандра е ученичка в НМУ "Л. Пипков" (фагот), солист от Детски радиохор на БНР, участва в постановки на Софийска опера, и в концерти на БНР, БНТ, Президентството, ВИП концерти и турнета на Детския хор на БНР в чужбина.

Сандра е лауреат от международни конкурси по пиано.
Калина Аврамова

Калина Ангелова на 8 г. е изпълнител в аудиодисковете на новия учебник за първи клас на издателство "Изкуства" на песента "Пей звънче" ("Джингъл белс") 
с аранжименти на композитора Александър Савелиев.
Калина е лауреат от международни конкурси в категория фолклор, поп и рок  в категория "Вокал", в благотворителни концерти и свири на пиано.

Стефания Русинова на 8 г. е изпълнител в аудиодисковете на новия учебник за пети клас на издателство "Изкуства", тя записа песента "Царят на певците" ("Пей ми славею чудесен"). 
с аранжименти на композитора Александър Савелиев.
Стефи пее в Детски филхармоничен хор и свири на пиано.

Теомир Генчев
Теомир Генчев - ТЕО на 10 г. записа песента "Второкласник" на композитора Александър Савелиев и текст Ангелина Жекова за новия учебник за втори клас по музика на Издателство "Изкуства".
ТЕО е носител на награди за изпълнител на авторска песен от "Златни искри" Варна  от 2013 - 2016 г. на композитора с вокален педагог Аня Краваева 

(най-добър аранжимент, награда на WAFA, медиите) и е  носител на първа награда за поп изпълнител (2016 г.). Тео е носител на награди от конкурса "Гласовете ви чуваме", "Кръстопът на музите" и фестивали.  На 5 г. пя с Ваня Костова и Стефан Врабчев в зала "България" на коледен концерт на певицата.  Участва в предавания и конкурси по БНР И БНТ, в благотворителни концерти, канен е като ВИП - изпълнител на концерти и събития в София.  Тео свири на пиано, танцува и тренира източни бойни изкуства.
Илиана Йокова
Илиана Йокова на 8 г. е изпълнител в аудиодисковете на новия учебник за първи клас на издателство "Изкуства" на песента "Пей звънче" ("Джингъл белс") 
с аранжименти на композитора Александър Савелиев.
Илиана е лауреат от конкурса "Златни искри" 2017 г. за изпълнител на авторска песен на 
композитора Александър Савелиев (трета награда) и за изпълнител (трета награда от 10 селекционирани певци, излъчван по БНТ 2 и БНТ Свят). Тя е лауреат от международни конкурси и фестивали в категория поп, рок  в категория "Вокал", участва в благотворителни концерти. Илиана свири на пиано..

Магдалена Илиева
Магдалена Илиева на 7 г. с поп пеене от Сдружение "Евтерпани" записа песента "Приспивна песен" за учебника за първи клас на Издателство "Изкуства".
Маги е от три години в Сдружението, носител на две Гран При от конкурса "Гласовете ви чуваме" 2015-2016 г. и има награди от конкурсите "Златни искри" Варна (втора награда за изп. на авторска детска песен на композитора Ал. Савелиев), "Абанико", "Път към славата", излъчвана е от БНТ И БНР и участва в различни фестивали.
Маги е втора година в НМУ "Л. Пипков" (цигулка) и от 2017 г. е в Детски филхармоничен хор.
Маги танцува в "Роберта балет" и през 2017 г. на юбилеен концерт, изпя финалната песен в зала 1 на НДК!
 


Стефания Русинова
Стефани Русинова на 9 г. записа песента "Царят на певците" на Маестро Георги Атанасов за учебника за пети клас на Издателство "Изкуства" с аранжименти на композитора Александър Савелиев.
Стефи е певица в Детски филхармоничен хор, свири на пиано, пее и изучава солфеж в Студио "Евтерпани" с муз. педагог Аня Краваева.
Стефи танцува класически балет в школата на примата на Софийска опера и балет - Маша Илиева и има участия в постановки.


Симона Кабаджова

Симона Кабаджова  (а.к.а. Flame) на 22 г. записа песента "Песен за мама" и Иван Чардаков през 2008 г.
Песента е на Росица Монева, аранжирана от композитора Александър Савелиев за учебника по музика за втори клас. Симона завършва в СУ "Св. Климент Охридски" (педагогика) и преподава, танцува  в Street dance School the Center , работи с деца и продължава да пее и преподава музика. Симона е инструктор по хип-хоп танци Dance Center Fantasia Bulgaria
Има редица участия (батъли, спектакли, видеа, танцова работилница, реклама), най-големите от които са: България търси талант (трилъра на Майкъл Джексън), клип на Дивна и спектакъл с Flying Steps (Берлин). Симона е и финалистка от състезания.  


Аделина Стоилова 
Аделина Стоилова (Лозанова) е на 26 г. и е професионална певица (народно пеене). Завършила е НМУ "Л. Пипков" и "СУ "Св. Климент Охридски" (музикална педагогика). Аделина е многократен носител на награди и стипендиант за народно пеене от конкурса "Орфеева дарба" и лауреат от конкурси и фестивали..
 Ади е омъжена и е  майка на прекрасно момченце.
Тя записа песента "Родна реч" през 2008 г. за аудиодиска "Нарисувай ме", която е преанжирана от композитора за учебника по музика за пети клас.
Ади записа солата на детския мюзикъл "Слива за смет" (т. Емилия Пеева, м. Аня Крлаваева и арнж. Ал. Савелиев), който е издаден от Издателство "Изкуства" и преиздаден през 2012 г. 
Ади участва в Гала-концерта "Млади слатински дарования" през 2009 г. в зала 1 на НДК,  участва и в празниците на СР "Слатина" - "Свети Дух" и на дарителите в зала "Универсиада" и други концерти и фестивали на Сдружение "Евтерпани".

Няма коментари: