четвъртък, 30 ноември 2023 г.

"Музикалната интелигентност на децата", автор Аня Краваева


Книгата на Аня Краваева „Музикалната интелигентност на децата“, издателство на БАН "Проф. Марин Дринов", представя традиционни и иновативни практики за обучение по музика на деца и подрастващи в музикални школи и училища, както и представянето им на сцена. В книгата е включен и авторския мюзикъл на Аня Краваева „Сливи за смет“. В интервюта на български музиканти и педагози, работещи у нас и в чужбина са споделени лични становища и методите за преподаване и усъвършенстване на музикалната интелигентност на децата и младежите.

Книгата е насочена към организатори на фестивали и педагози в български училища, работещи в музикално-сценичните жанрове.

Аня Краваева е завършила Музикална академия за изкуство и танци в Пловдив със специалност „Музикална педагогика и естетика (хорово дирижиране и оперно пеене). Като артист хорист (мецосопран) е участвала в професионални хорове, опери, реквиеми, оратории, меси и спектакли в Европа и САЩ. Има 35-годишен опит като преподавател по музика, пеене, пиано и солфеж, корепетитор, вокален педагог, художествен ръководител и диригент на детски хорове, вокални групи и ансамбли към училища, читалища и частни школи. Води школа по изкуствата в София.


Книгата ще бъде изпратена на посочен адрес след заявка и платена цена: 
e-mail: evterpani@abv.bg
тел./факс (+359 2) 8713 286
моб. тел. 0886 402 898

Банков път:
Сдружение ЕВТЕРПАНИ
IBAN: BG48 BPBI 7940 1067 4849 02
BIC: BPBIBGSF
Postbank / "Юробанк България" АД 

Няма коментари: