вторник, 16 октомври 2018 г.

Александра Петрова с Наградата на Радио Варна от "Златни искри" Варна




VІ Еврофестивал
"Златни искри" Варна, 2018 г. с  директор Доно Цветков

Александра Петрова 






Колеги, за целия авторски екип на песента "Третокласници" (музика и аранжимент Александър Савелиев, текст Ангелина Жекова, записи Азат Мхитарян, изпълнител Александра Петрова) и музикален педагог Аня Краваева, хореография Василена Шопова и Виктор Алеков е огромна чест, че сме сред песните финалисти на единственият авторитетен Еврофестивал за детска авторска песен в България! 
Песента тази година ще влезе в българските училища, тя е първата песен от учебника по музика за трети клас на Издателство "Изкуства"!
Жури с председател Елена Пинджоян - създател и ръководител на най- авторитетният вокален ансамбъл - група „Непоседы“ от Москва, лауреат на множество награди и ордени за изкуство за деца присъди следните награди:
- Диплом и медал за изпълнител на Европейският музикален фестивал „Златни искри“;
- Диплом на организационния комитет - Специална награда за песента,
- Диплом на композитора Александър Савелиев за принос в композирането на детска песен (110 детски песни в 11 аудиодиска на Издателство "Изкуства" за детските градини в България по проект на Министерство на образованието и науката от 2015 до 2012 г.. по текстове на Леда Милева, Ангелина Жекова и др. и авторски песни и аранжименти на популяни български песни за новите учебници по музика от 2017 г., детския мюзикъл "Сливи за смет" по музика на Аня Краваева и текст Емилия Пеева и детската музикална приказка "Таласъмската кратунка" по текстове на Ангелина Жекова).Аудиодисковете с по 10 песни и инструментали са "Изворче" с Ваня Костова за І гр. на детските градини, "Нарисувай ме" с Кристина Димитрова, "Звездичка", Нека бъдем добри" за предушилищна гр., "Коледни подаръци", и мюзикъла "Сливи за смет" са зиписани от Студио "Евтерпани" към Сдружение "Евтерпани", "Музикална кутийка",  "Таласъмската кратунка" , "Вече съм голям" са записани от "Смехоранчета".
Наградата на РАДИО ВАРНА (статуетка) 
е за: " Третокласници"!

БЛАГОДАРИМ ВИ КОЛЕГИ, ПРИЯТЕЛИ И РОДНИНИ НА АЛЕКСАНДРА ЗА ГЛАСУВАНЕТО!






Няма коментари: