вторник, 8 август 2017 г.

Калина и Александра


 Калина Аврамова и Александра Петрова са лауреати и тази година от Международен вокално-инструментален конкурс "Гласовете ви чуваме" Равда, Несебър!
Калина е носител на първа награда от категория фолклор с песента "Рипни Калинке" с ярък мощен глас, изпълни залата на х-л Сол Несебър Палас!
В категория "Летен хит" с песен на Ванеса Паради завладя първо (споделено) място.

Александра е с много рядък нисък глас (алт) и в категория поп, блестящо и артистично с красив костюм се престави с песента "Уморени крила" (Дони) и спечели сърцата на Детското жури (първа награда) и първа (споделена) награда за изпълнител!
Александра има награда и за костюм.
Александра Петрова участва и с танца "Катеричочка", с който спечели първа награда и отлично представяне за хореография от фестивала "В новия век с песни, танци и обич".
Александра е певица от вокална група "Радиодеца" на БНР, от Успелите деца на Фондация "Бербатов" (танци) и участва в сериала "Откраднат живот", фотомодел и манекен.










Калина и Александра записаха 8 песни за новия учебник по музика за първи клас на издателство "Изкуства" по покана на композитора и музикален продуцент на издателство "Изкуства" Александър Савелиев.
Издателство "Изкуства" е за шеста година партньор на конкурса, на фестивалите и концертите организирани от "Евтерпани".  Те издадоха и преиздадоха (2005-2012 г.) с децата - певци на "Евтерпани" с вокален педагог Аня Краваева 6 аудиодиска с 60 песни за детските градини в България и българите в чужбина по програма на Министерство на просветата и науката.
Авторският мюзикъл "Сливи за смет" в стил Opera Buffa (музика Аня Краваева, текст Емилия Пеева, аранжименти Александър Савелиев) издаден на аудиодиск от издателството е многократно представян пред публика от различни театрални групи от София (театър "София" по проект на Столична община "По-различни, по-успешни" с първа награда за детски мюзикъл), Разлог, Провадия, Бургас, Плевен и др.

Няма коментари: