вторник, 21 март 2017 г.

БЛАГОВЕЩЕНИЕ В НПТМ. СЕМЕЙНА СЪБОТА В МУЗЕЯ

Благовещение и Кукери с Георгия Райкова и фолклорна група "Житената питка" при Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии с р-л Боряна Райкова 
Калина Аврамова и Илиана Йокова от Сдружение "Евтерпани" в програмата за празника с песни и стихове за пролетта и България.
Народното поверие гласи, че на Благовец долитат кукувиците и лястовиците, за да донесат благата вест, че зимата си е отишла и лятото е дошло“.





СЕМЕЙНА СЪБОТА В МУЗЕЯ, 25 март, 11:00 ч
”Един мъж, един автомобил, една камера“.

Без автомобил (но сред ретро автомобили) един мъж с камера в ръка ще Ви поведе към далечни земи. Известният пътешественик Симеон Идакиев (Simeon Idakiev) - водещ на популярната в миналото географска рубрика „Атлас“, автор на над 400 филма и няколко книги – ще Ви разкаже (и покаже) по Ваше желание за някои от над 120-те държави на всички континенти, които е посетил. Помислете си добре къде искате да отидете – на Мачу Пикчу, по река Ганг, из Северния ледовит океан или някъде другаде – изборът ще бъде Ваш.
И тъй като в събота е и Благовещение, заедно със Сдружение "Евтерпани", сме Ви подготвили кратка музикална програма, изпълнена от Илиана Йокова, Калина Аврамова, Георгия Райкова и фолклорна група "Житената питка" с ръководител Боряна Райкова.
Заповядайте – ще празнуваме заедно!

Няма коментари: