понеделник, 5 декември 2016 г.

С песните на композитора Александър Савелиев


На 10 декември от 16 ч. учениците на Аня Краваева (вокален педагог) ще открият новото звукозаписно студио на композитора Александър Савелиев с концерт от негови произведения и песни, наградени от концерти и фестивали.

През 2016 г. Теомир Генчев (9 г.) и Магдалена Илиева (6 г.) бяха изпълнители на детски песни на композитора с две награди от "Златни искри", Варна. През периода 2013 - 2016 г. Теомир Генчев се представи с песни на композитора на варненския конкурс, като спечели четири награди от конкурса за "най-добър аранжимент", за "детски хит", "специална награда" и "награда на журналистите". Тео има награда на конкурса за цялостен имидж и е носител на първа награда за изпълнител през 2016 г. с изпълнение на песен на композитора Ал. Савелиев по поръчка на текстописеца Александър Александров.

На фестивала "София пее" 2016 г. композиторът Савелиев представи своя песен в изпълнение на младият поп певец Стефан Стоев. 

От 2005 г. до 2012 г. учениците на Аня Краваева са записали 60 детски песни на композитара, събрани в 6 аудиодиска на издателство "Изкуства" (2006, 2008 и 2012) и преиздадени през 2012 г. в общ тираж 19 000 бр. Отделни записи при композитора са направили десет ученици на Сдружение "Евтерпани" с награди от конкурси и фестивали.

През 2017 г. предстоят нови проекти с композитора (детски мюзикъл и авторски песни). За тяхното реализиране Сдружението ще покани всички млади изпълнители, които са работили с Ал. Савелиев и продължават да пеят и да се развиват като професионални певци и музиканти.













В концерта преди Коледа в студиото на композитора участваха
Теомир Генчев, Магдалена Илиева, Златка Иванова, Ива Младенова, Джорджи Папас, Георгия Райкова (дует "Рукатка"), Илиана Йокова, Момчил Ямболиев, Калина Аврамова 

 С Кристина Димитрова и Иван Тенев след репетицията.



Няма коментари: