вторник, 8 ноември 2016 г.

Мюзикълът "Сливи за смет" се представя в Централния военен клуб





На 24 ноември т. г. от 18 ч. в Централния военен клуб (София, ул. "Цар Освободител" 7) се представи мюзикъла "Сливи за смет" , разработен и реализиран по проект от Дневен център за хора с увреждания (гр. Плевен).

Фондация "Жени човешки ресурси" е организаторна събитието.

Автори на мюзикъла, издаден от  издателство "Изкуства" , са Аня Краваева (музика и текст), Емилия Пеева (текст), Александър Савелиев (аранжимент).
Благодарим на ръководството на Дневен център за поканата да сме част от събитието, за разработването и реализирането на мюзикъла. Нашите поздравления за получените награди при представянето му на различни фестивали. Щастливи сме, че "Сливи за смет" е вдъхновил центъра за разработването и на други мюзикъли по български народни приказки!

Мюзикълът е създаден през 2003 г. и изпълнен на сцена с деца от 109 ОУ "Хр. Смирненски" София и Национално хореографско училище, колега от БНР, сценограф от Народен театър "Иван Вазов" в помощ на деца от Пето помощно училище.
През 2008 г. песните са аранжирани от композитора Александър Савелиев и издаден от издатество "Изкуства" с песните и инструменталите им.
През 2009 г. мюзикълът печели първа награда в проекта на Столична община, Район Слатина "По-различни, по-успешни"
През 2012 г. аудиодиска е преиздаден от издатеството и се предлага в търговската мрежа.
Мюзикълът е представен от детски градини и училища и театрални частни трупи в страната (Бургас, Провадия, София, Разлог, Несебър.









Няма коментари: