вторник, 29 март 2016 г.

Концерт "Великденски празници"



На 22 април СР "СЛАТИНА" ПРЕДСТАВЯ ФОЛКЛОРНИ ГРУПИ, АНСАМБЛИ, СОЛИСТИ НА ПРАЗНИКА "ЛАЗАРОВ ДЕН И ЦВЕТНИЦА"


Специална покана за участие с народно пеене Сдружение "Евтерпани"  дава на Валерия Върбанова за участие във "Великденски празници" в СР "Слатина" на 22 април в парк "Гео Милев". Концертът е посветен за опазване и съхраняване на българските традиции, което е в съзвучие и с основната цел на сдружението.
Валерия е от НМУ "Л. Пипков" с народно пеене. Участва по покана на Мартин Хаджидимитров  (организатор на конкурса "Гласът на Казанлък" от Ученическия съвет при общината на града) в концерта "Музикална еклектика" на 27 март.
Участници в концерта са партньорите ни дует "Рукатка" (Георгия Райкова с вокален педагог Калинка Сгурова и Мартин Владимиров с гъдулка от НМУ "Л. Пипков) и фолклорна група "Житената питка" при СГХСТ(Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии).
Сдружение "Евтерпани" награди дуета със записи на пет народни песни в студиото на композитора Александър Савелиев в аудиодиск "Разходка с песен" - музикална награда от конкурса "Гласовете ви чуваме" Равда, Несебър 2015 г. Конкурсът с директор Аня Краваева се провежда в рамките на Международния фестивал в Равда "В новия век с песни, танци и обич".







Няма коментари: