петък, 28 март 2014 г.

ІХ ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

 Деветото издание на Фестивала, който се организира от СДРУЖЕНИЕ „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОРУМ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО”, ще се състои от 9 до 12 април 2014 г. в околното пространство на Националния дворец на Децата – гр. София, едновременно с Международния фестивал „Млади таланти”.

Фестивалът на българското образование се организира от неправителствени организации, работещи в областта на образованието, със съдействието на МОН, МК, Столична община, РИО на МОН – гр.София и други държавни институции и общини, медии, фирми. Ежегодно той събира над 150 участници - средни училища, професионални гимназии, частни училища и детски градини, висши училища, колежи, школи по езици и изкуства, спортни клубове, издателства, неправителствени организации и др. През цялото време на фестивала работят над 30 творчески ателиета за изобразителни и приложните изкуства, спорт, компютърни технологии, медии, наука и техника, театър, танц, литература, мода, интелектуални игри и др.; провеждат се дискусионни форуми по актуални проблеми на образованието, тече постоянна концертна програма с участието на училищни, детски и младежки формациии и други активности. Редица печатни и електронни медии отразяват събитията, а на сайта на Фестивала (www.edufest.info) се публикува списък на всички участници с препратки към техните сайтове, богат снимков материал от фестивалните събития, мултимедийни презентации. За изминалите 8 години Фестивалът е спомогнал за създаването на десетки партньорства, много от които са се реализирали в успешни проекти, дейности, събития.

Сдружение "Евтерпани" ще участва във фестивала на 11 април 2014 г. от 17:00 ч на открита сцена с програма от 30 мин. с презентация на деца и младежи от Музикална студия "Евтерпа" - лауреати и носители на медали от фестивали и конкурси през 2013 - 2014 г.
Никола Младенов и Наталия и Моника от RD DANSE
Александър Рангачев


Елеонора Симова

Никола Младенов и RD DANSE
Александър Малинов, вокали - Александра Димитрова и Александър Рангачев


Виктор Георгиев
Теомир Генчев



Александра Димитрова

Александра Димитрова и Александър Рангачев
Теомир Генчев

Здравко Кръстев
Косара Ямболиева


Елеонора Симова
Георги Стоянов

Няма коментари: