сряда, 4 септември 2024 г.

Eсенно издание (на живо) на конкурса "Нови гласове, песни изкуства" в НДК ( Singles Social Club) в рамките на фестивал "Нота и четка"


По традиция вече 16 години Сдружение "Евтерпани" открива своя пореден творчески сезон в навечерието на Световния ден на музиката и Ден на българските певци и музиканти.
Тази година есенното издание на конкурса "Нови гласове, песни и изкуства" на Сдружение "Евтерпани" ще се проведе в рамките на фестивала "Нота и четка" за певци, пианисти, инструменталисти, художници и поети с ниво напреднали в своето развитие, лауреати от международни конкурси.
В рамките на фестивала след конкурса г-жа Галя Павлова - оперна певица ще проведе уъркшоп за певци в разнообразни по стил и жанр песни и музикални откъси по:
  • техники за дишане;
  • динамика;
  • фразиране;
  • филиране на тона;
  • звукоизвличане
Таксата за уъркшопа е 35 лв. на участникСумата от таксите ще бъде разпределена благотворително между трима участника от конкурса за:
- талантлив певец (за студиен запис);
- талантлив художник (с материали за рисуване);
- талантлив пианист (с школи по пиано - нотни издания). 
Канят се дарители, които да участват в набирането на средствата за благотворителност на събитието.

При желание до 5 млади певци ще бъдат представени с музикална визитка ("Music Stage") в блога и във фейсбук страницата на сдружение "Евтерпани" с филм до 8 мин. с предварително изпратени от тях материали (видеа, снимки от концерти, фестивали, аудио и студийни записи, клипове и др.) на ел. поща на Сдружение "Евтерпани"- evterpani@abv.bg. Такса 35 лв.


 IIРЕГЛАМЕНТ:


1. Участници в есенното издание на конкурса (на живо) могат да бъдат: хорове, вокални групи и солисти – певци, пианисти, инструменталисти, художници и поети.

Право за участие в конкурса имат всички деца, младежи и възрастни, разделени по възрастови групи:


I група        – 8 – 11 години
II група       – 12 – 15 години
III групи     – 16 – 19 години
IV група     –  над 19 години
Възрастта на индивидуалните участници се определя с годината на раждане.
Възрастовата група при хорове и вокални групи се определя от преобладаващия брой участници от съответната възрастова група.

2. Участниците във вокално-инструменталния конкурс се състезават в една от следните категории: фолклор, класика, поп, джаз, авторска песен.

3. Хоровете и Вокалните групи изпълняват две песни по избор до 6 минути общо. Певците-солисти изпълняват една песен до 4 минути.

4. Инструменталистите-солисти изпълняват една пиеса до 3 минути.

5. Плейбек за вокалния конкурс не се допуска.

6. За участниците в художествения и поетичния конкурс има следните изисквания:

- произведенията на художниците трябва да бъдат предварително сканирани/снимани и изпратени на ел. поща на сдружение "Евтерпани" (evterpani@abv.bg), за да могат да се представят по време на конкурса на видео стена;

- поетите сами четат/представят своите произведения по време на конкурса. 

7. Място и време за провеждане на конкурса:

НДК, Singles Social Club, 29.09.2024/16:00 - 19:00 ч.

8. Заявки за участие (изтегли - да се изтегли и попълни отделно) се приемат не по-късно от 23.09.2024 г. на e-mail: evterpani@abv.bg :

- задължително в заявките да се посочва е-mail и телефон за обратна връзка, както и подробна информация за произведенията, които ще изпълняват в конкурса;
- всички кандидати-певци трябва да изпратят инструментали в аудио формат на песните, с които ще се състезават;
- всички кандидати трябва до 23 септември 2024 да внесат такса за участие в конкурса;
- заявки по телефона не се приемат;
- непълно и некоректно оформени заявки, както и неподадени в посочения срок не се вземат предвид.

     9. Жури: утвърдени диригенти, композитори, музиканти и певци. 

10. Награди – ГОЛЯМА НАГРАДА (журито преценява дали да се връчи), ПЪРВА, ВТОРА, ТРЕТА за всяка възрастова група.

Всички участници и ръководители получават дипломи, а лауреатите - медали, статуетки и купи.

11. Допълнителна информация, свързана с организацията и провеждането на конкурса, ще бъде публикувана в блога на Сдружението.

 (http://evterpani.blogspot.bg/)

12. За контакти:

Сдружение ЕВТЕРПАНИ

моб. тел. 088 640 2898

13. Авторските права на произведенията, които ще се изпълняват в конкурса, се гарантират от организаторите. 

14. Ръководителите / настойниците поемат отговорност за живота, здравето и поведението на участниците по време на събитието, както и за костюмите, реквизитите и личните вещи. 

15. Сдружение „Евтерпани” си запазва правото за всякакъв вид документиране, филмиране, излъчване и разпространение на материали, без да заплаща права и обезщетения.


III. ФИНАНСИРАНЕ НА КОНКУРСА:


1. Разходите по пребиваването на участници и придружители на конкурса и фестивала са за тяхна сметка.

2. Такси за участие:

-        35 лв. за индивидуален участник;

-        20 лв. за дуети, триа и квартети (на човек);

-        15 лв. за хорове/групи (на човек)

3. Заплащането се извършва по банков път преди провеждането на конкурса на банкова сметка:

Сдружение ЕВТЕРПАНИ

IBAN: BG48 BPBI 7940 1067 4849 02
BIC: BPBIBGSF
Postbank / "Юробанк България" АД

4. При желание фактура се издава само срещу представянето на платежен документ от банката.

5. Участниците в категория "Авторска музика" НЕ заплащат такса-участие, ако авторите сами изпълняват своето произведение.


Онлайн вариант на конкурса (включително и за начинаещи изпълнители) ще се проведе за тези, които нямат възможност да участват присъствено, като изпратят на ел. адрес на Сдружението заявка (да се изтегли и попълни отделно) и изпрати с приложено към нея видео или аудио запис. Таксата за участие е 25 лв. за всички онлайн участници (хорове, групи, солисти - певци, музиканти и поети, художници и танцьори).

понеделник, 2 септември 2024 г.

Празник на Богородица по стар стил, традиционен събор в Бусманци


На 25 август т. г. на традиционния събор в Бусманци за Богородица по стар стил (28 август) от сдружение "Евтерпани" участваха:

Kalina Avramova с три песни от репертоара на голямата певица от миналото - Арета Франклин в категория джаз, и неизменните песни от мюзикъли за Калина от "Красавицата и Жабокът" и "Бурлеска" от репертоара на Кристина Агилера

Габи Божилова с две песни - "Вярност" на Вили Кавалджиев с аранжимент на пиано на младия композитор и пианист, акомпанятор - Марио Йоцов и докосващото изпълнение на младата певица на песента от репертоара на Роси Кирилова - "Най - добрата дума", както всички я знаем - песента за майката.....

Ania Kravaeva с три песни от операта и класическата музика и популярната песен - от операта "Кармен", "Хабанера" на Жорж Бизе, "Луковитски моми", обработка на народна песен от класика на българската музика - Добри Христов и с нов аранжимент на традиционната, популярна песен "Хубава си моя, горо".

Благодарим за поканата на Христо Станков от БАФЦ НЕСТИЯ.