вторник, 18 юни 2024 г.

25 години - Школа по музика (пеене, пиано и солфеж) на Аня Краваева, НЧ "Хр. Смирненски - 1945", София

Галаконцерт - 16.06.2024 (НДК - Singles club )Награждаване на лауреати от Международен дистантен конкурс "Нови гласове, песни и изкуства" на Сдружение "Евтерпани" с директор Аня Краваева, председател на сдружението. 
Гост изпълнители: Формация "Con brio" от Шумен, ОУ "Сава Доброплодни",  Атанаска Тенева (мецосопран) от Първомай, Мариан Стефанов (пиано) от Пловдив,  Марио Йоцов (пиано), Мария Манукян (пиано).
ИЗПЪЛНИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ НА АНЯ КРАВАЕВА: Лили Вълчева (музикален педагог и поетеса и писател), Илиана Йокова (поп и джаз певица от НМУ "Л.Пипков"), Калина Аврамова (мецосопран), Ирина Милева (мецосопран), Сиана Златева (мецосопран), Константин Милчев (тенор), Александър Вачев (тенор), Ивелин Димитров (тенор),,Нови певци и пианисти: Мартин Маринов, Георги Петров, Борис Бораджиев, Никола Каменов, Василена Лажова, Дариа Стоянова, Габриела Божилова, Мария Новакова, Ева Георгиева, Мартин Лазаров, Мирослав Лазаров, София Георгиева, Самуил Симеонов, София Симеонова.
НАГРАДИ НА КОЛЕГИ ЗА ПРИНОС В ДЕЙНОСТТА НА ШКОЛАТА: Александър Савелиев (композитор),Йорданка Минева (композитор и пианистпедагог), Роберта Джурова (хореограф за хореография на песни), Роси Йорданова (композитор, педагог и директор на конкурси в България "Абанико" и "Sofia Grand Prix" и чужбина).



четвъртък, 6 юни 2024 г.

9 награди от Ставрос, Гърция от онлайн конкурса "Игрите на Аполон"

 Сандра Кордова (моя бивша ученичка), ученичка на Мариана Пенчева GRAND PRIX с 98 точки!

Поздравления!

Както казва Сандра:
"Ани, имам много учители по музика в музикалното училище и в Академията, но ти беше първата!"

Много съм щастлива и се гордея с теб, Сандра!

Георги Петров 71 точки с 3 награда и 2 награда за аудио запис на песента "Щурче" в студиото на композитора Александър Савелиев;
Дариа Стоянова 77 точки с 2 награда;
Василена Лажова 77 точки с 2 награда;
Боряна Ефремова 79 точки с 2 награда;
Сиана Златева 78.3 точки с 2 награда;
Ралица Башева 76.6 с 2 награда;
Габриела Божилова 80.66 с 2 награда!
Поздравления!
(
За Ралица и Габриела е дебют, първи конкурс!
Дариа, Василена и Георги са новодошли тази и миналата година в школата!

Сиана и Боряна са от 4 и 5 г. в школата, лауреати от Международни онлайн и присъствени конкурса в България, Рим и Париж!

Благодаря ви за участието, и нови сценични изяви и успехи!

В Гърция, град Ставрос, община Волвис на амфитеатъра на конкурса "Игрите на Аполон" на Роси Йорданова и Кети Зогоянни, се проведе конкурсът за певци в първия ден 25 май с много подготвени деца и младежи от България, Европа, Азия и Африка в различни категории.
Благодаря на Роси Йорданова за поканата да съм жури с колеги от Кипър, Малта, Гърция, Армения и Сърбия и за възможността да изпея песен от ученическите ми години в музикалното училище.

Пианото записахме с Марио за моя ученичка, която участва в конкурса "Път към славата" и има наградата "Златен дебют" с жури Ина Кънчева, Вера Петрова и Антоанета Шекерджиева Новак през 2023!

Първи международен конкурс "Игрите на Аполон" в Ставрос






 Първи международен конкурс "Игрите на Аполон" в Ставрос, Гърция на Music Agency Artvoices на Роси Йорданова и family. Благодаря на Роси за поканата да съм жури на конкурса и за възможността да изпея "Луковитски моми" на Добри Христов на амфитеатъра на Ставрос бийч, община Волвис! 

В журито са колеги, директори на конкурси от Кипър, Малта, Гърция, Армения, Латвия, Сърбия и България. 

Наградите на журито и вокалните педагози, хореографие и художниците - преподаватели в "Игрите на Аполон" Ставрос са Дипломи за професионализъм, за жури и покани за участие в други конкурси от колегите.
 
Покани за участие в Малта и Рига за Калина Аврамова от директорите на конкурсите!

Голямата награда и перфектно представяне с GRAND PRIX за Калина Аврамова за изпълненията и от мюзикъла "Шрек" с "Forever", първа награда за джаз песен от "Бурлеска", но в първата и версия на Ета Джеймс!