четвъртък, 5 ноември 2015 г.

10 г. юбилей от първите записи с издателство "Изкуства" и композитора Ал. Савелиев

По Коледа се навършват 10 г. от издадените от издателство "Изкуства" два аудиодиска "Нека бъдем добри" и "Изворче" с Ваня Костова за детските градини по програма "Музика" на МОН с по 10 детски песни и инструменталите им, записани с деца и младежи на Сдружение "Евтерпани".
През 2008 г. записахме още 30 песни в 3 аудиодиска - "Нарисувай ме" със специалното участие на певицата Кристина Димитрова, "Звездичка"и авторския мюзикъл "Сливи за смет" по музика на Аня Краваева, текст на Емилия Пеева и аранжименти на Ал. Савелиев.
През 2012 . записахме шести аудиодиск "Коледни подаръци" с пет коледни български песни и пет американски коледни песни с нови аранжименти на композитора Ал. Савелиев със солист Йолина Кацарова. Американските песни са били записани от Вили Казасян и Радиодеца, но не са издадени в аудиодиск.
През 2012 г. по Коледа се преиздадоха дисковете, записани през 2005 и 2008 г. - 17 000 диска.
През 2013 г. с финансовата подкрепа на Сдружение "Евтерпани" и композитора записахме деца и млади изпълнители с песни по техен избор за участия в конкурси и фестивали.
Никола Младенов записа три песни в аудиодиск на Rihanna, Жо Дасен и Пламен Ставрев. С песента "Хълмът с лудата трева", Никола има втора награда от Първи конкурс "Детето, Бургас и морето" 2014 г. на Левон Манукян с гласуване на публиката и феновете на конкурса.
Симона Илиева на 16 г. Записа й на "Fever" е направен през 2013 г.
През септември 2015 г. дует "Рукатка" записаха третия си албум "Разходка с песен" финансиран от Сдружението като Музикална награда от конкурса "Гласовете ви чуваме" Равда, Несебър 2015 г. от директора на конкурса Аня Краваева за 5 г. партньорство с дуета и Боряна Райкова, която е худ. рък. на дуета и на вокална група "Житена питка" при Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии.
Премиерата на диска очаквайте на 22 декември на Коледен концерт в кино Влайкова.
Представянето на диска официално беше по ТВ СКАТ на Димитровден в предаването "От българско, по - българско" по повод 55 г. на сцена на Калинка Сгурова. Георгия Райкова е ученичка на певицата.




Няма коментари: