неделя, 28 септември 2014 г.

С ТРИ НАГРАДИ НА ЮБИЛЕЙНИЯ ФЕСТИВАЛ "КРЪСТОПЪТ НА МУЗИТЕ"

На 27.09.2014 за десета поредна гонина се проведе фестивалът "Кръстопът на музите". Сдружение "Евтерпани се представи в категориите вокал и дуети.
Габриела Симеонова (15 г.) стана носител на специална награда, а Павел Миланов (20 г.) - втора награда в категория вокал.
При дуетите Симона Георгиева (16 г.) и Павел Миланов завоюваха трета награда.
С тези отличия наградите за деца и млади изпълнители, представяни от Сдружението на различни фестивали и конкурси за 2014 г. стават вече 13.




Симона Гергиева и Павел Миланов



Павел Миланов

Габриела Симеонова наградена от кмета на СР "Красна поляна" Иван Чакъров
Габриела Симеонова


сряда, 17 септември 2014 г.

ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ В НИМ, 7 години БНР, РАДИО СОФИЯ

Днес от 14 до 17 ч. по БНР - радио "СОФИЯ" (94.5 MHz) в предаването "ДВЕ ЧЕТВЪРТИ" г - жа ДАНИЕЛА БЕНИШЕВА ще представи "Тържество в НИМ" във връзка с празника на гр. София младите изпълнители Габриела Симеонова, Георги Стоянов, Стефани Атанасова, Дует "Рукатка" и Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии с ръководител Боряна Райкова, Сдружение "Евтерпани" с председател Аня Краваева. Интервюто ще е качено на сайта на радиото днес.






вторник, 9 септември 2014 г.

Празник на София - Вяра, надежда и любов в НИМ, амфитеатър на 17.09


В Деня на София (17.09) Сдружение "Евтерпани" ще представи от 11 ч. в НИМ "Нови гласове" - Стефани Атанасова, Георги Стоянов и Габриела Симеонова.



Дует "Рукатка"
 Дует "Рукатка" - Георгия и Мартин с народно пеене и гъдулка ще открият концерта заедно с фолклорна група"Житената питка" при СГХСТ - Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии.

Стефани Атанасов
Стефани Атанасова е изградила музикалната си кариера на млад изпълнител с помощта на видни музиканти - Дарина Лилова, Венеция Караманова, Тома Спространов, доц. Алис Боварян и вокалния й педагог Маргарита Хранова. През 2012 г. Стефани записва първата си самостоятелна песен "Скайп" - текст и аранжимент на Добрин Векилов - Дони с висок рейтинг и добър слушателски интерес по радиата. Стефани има награди от конкурси и фестивали в България, Румъния, Гърция, Сърбия, Унгария,  Лондон.

Георги Стоянов
Георги Стоянов пее в "Пим Пам". През 2009 г. работи с вокален педагог Роси Йорданова и пее главно БГ поп естрада. Награди - "Фестивал "Кръстопът на музите", международен конкурс "Абанико" и стига до втори етап на X Factor.

Габриела Симеонова на 15 г. е млад изпълнител на поп музика, ученичка на Аня Краваева от школата по пеене на Сдружение "Евтерпани". Габриела учи в Национално училище за танцово изкуство. Отличава се с мощен глас и чувственост на изпълненията си. Носител на специална награда на Фестивал "Кръстопът на музите" 2014 г.

Фолклорна група "Житената питка"

петък, 5 септември 2014 г.

сряда, 3 септември 2014 г.

Международен юбилеен фестивал на изкуствата "Кръстопът на музите" - 2014 г.

В конкурса участват млади изпълнители на Сдружението, лауреати от конкурси през 2014 г.
https://www.youtube.com/watch?v=d5bE1_7C-kA
Габриела Симеонова на 15 г. - специална награда
Павел Миланов на 20 г. - втора награда
Симона Георгиева на 16 г. и Павел Миланов на 20 г. - трета награда

вторник, 2 септември 2014 г.

Междунараден фестивал за поп и рок музика СОФИЯ 2014



В конкурса участват деца и младежи от Сдружение "Евтерпани", удостоени с GRAND PRIX и други награди от международни и национални конкурси.