понеделник, 28 юли 2014 г.

Първи конкурс "Детето, Бургас и морето" - награди

На 25 юли т. г. на откритата сцена "Охлюва" в морската градина на Бургас се проведе Първият конкурс "Детето, Бургас и морето" и гала-концертът на наградените. От Сдружение "Евтерпани" Александър Рангачев беше отличен с първа награда в първа категория, а Никола Младенов във втора категория е с втора награда. Те направиха записи на конкурсните си песни, а Александър допълнително и песен  по свое желание. Той беше поканен да открие второто издание на конкурса през 2015 г. Симона Георгиева изпълни прочувствено песента на композитора Александър Савелиев - "Пак съм у дома". Композиторът покани финалистите от Сдружението да запишат в неговото студио свои изпълнения и да си изберат нови негови песни, които да представят на фестивали и конкурси.




Александър Рангачев

Никола Младенов

Симона Георгиева

Александър Рангачев - парва награда



Никола Младенов - втора награда

неделя, 13 юли 2014 г.

Трети международен вокално-инструментален конкурс в Равда


На 8 и 9 юли 2014 г. в черноморския ни курорт Равда се проведе Трети международен вокално-инструментален конкурс "Гласовете ви чуваме - 2014" в рамките на Детския международен лагер-фестивал "В новия век с песни, танци и обич" - Равда 2014. Участие в конкурса взеха изпълнители от Украйна, Русия, Грузия и България.


Директорът на конкурса г-жа Аня Краваева, председател на Сдружение "Евтерпани", връчи Голямата награда на талантливата София Рая Узунова (17 г.) от гр. Варна с народно и поп пеене.

София Рая Узунова

С GRAND PRIX бяха удостоени Павел Миланов (20 г.), Йоана Костадинова (15 г.) и Александра Димитрова (9 г.) с поп пеене от гр. София, Виктория Гаджемова (13 г.) с тамбура и поп пеене и Люба Александрова (12 г.) с поп пеене от гр. Варна, Виктория Димова (8 г.) и Вая Скумова (7 г.) с поп пеене от гр. Поморие, както и Детски барабанен състав от Грузия.

Детски барабанен състав - Грузия
Първа награда получиха ДВГ "Слънчев ритъм" от гр. Поморие с вокален педагог г-жа Рада Джафарова и ДЮФФ "Якоруда" от гр. Якоруда с худ. рък. г-жа Юлия Гатдерова.

ДВГ "Слънчев ритъм"
ДЮФФ "Якоруда"

В рамките на своята дейност по време на фестивала Сдружение "Евтерпани" представя дипломните работи на художничките-близначки Евгения и Цвета Ботеви.

Евгения Ботева - стенопис
Дипломна работа


Птица



Автопортрет


Цвета Ботева - живопис



Дипломна работа
"Спомен за една любов"